Apple haalt Jawbone Up en Nike Fuelband uit Apple Store in aanloop naar Watch lancering

Apple heeft besloten om de fitness trackers van concurrerende merken uit de Apple Store te halen. Zowel in de fysieke winkels als in de online shop van Apple zullen de trackers van Jawbone en Nike niet langer meer te verkrijgen zijn, dat meldt Re/code.

Over enkele weken, 24 april aanstaande, zal de Apple Watch in de winkels liggen. Een teken voor Apple om maar eens de bezem te halen door de Apple Store en alle concurrerende producten te verwijderen. Volgens Apple zal het horloge over meer en betere functies beschikken dan de huidige fitness trackers van Jawbone en Nike. Naast een accelerometer en gyroscoop, waarmee alle trackers zijn uitgerust, beschikt de Apple Watch ook over sensoren die de hartslag kunnen meten. Een functie die niet beschikbaar is op zowel de Jawbone UP24 en de Nike+ Fuelband.

jawbone-up-stacked

Aangezien beide trackers een stuk voordeliger zijn dan de Apple Watch, wil Apple voorkomen dat consumenten voor de goedkopere optie gaan. De trackers zijn dan ook verwijderd uit de winkels en de webshop, waardoor klanten van de Apple Store straks alleen nog maar kunnen kiezen uit de verschillende varianten van Apple’s horloge.

De beslissing van Apple om andere de UP24 uit de winkels te verwijderen is een klap voor Jawbone. Eerder werd al bekend dat het bedrijf met financiƫle problemen kampt, waardoor de beslissing van Apple wel eens grote gevolgen kan hebben voor het bedrijf achter de UP24. Een mogelijke investering van Google zou het bedrijf dan ook niet slecht uitkomen.