‘Apple vraagt patent aan op camera voor nieuwe Apple Watch’

Het zou heel kunnen dat de volgende generatie van de Apple Watch beschikt over een camera. Apple heeft vorig jaar namelijk patent aangevraagd op de productie van kleine cameraatjes en ja, die passen precies in de Apple Watch.

Het zou  gaan om een cameraatjes van zo’n 2 millimeter lang, waardoor ze zo goed als overal in passen. Door kleine pixels en een gebogen sensor te gebruiken moet de camera in staat zijn om in hoge resolutie zowel foto’s als video’s. Volgens het patent zijn de cameraatjes gemaakt voor kleine apparaten. Om welke devices het gaat is nog niet bekend, maar de Apple Watch zou een van die apparaten kunnen zijn. Mark Gurman, van 9to5Mac, liet eerder al weten dat de volgende Apple Watch hoogstwaarschijnlijk over een camera zal beschikken, zodat gebruikers met elkaar kunnen Facetimen.

tiny apple camera2

Toch is er nog keihard geen bewijs dat het hier gaat om een camera voor de Apple Watch. Het bedrijf probeert namelijk elk product dunner te maken, dus het zou maar zo kunnen dat we de mini-camera straks in de iPhone 6s zien zitten. Apple Watch-gebruikers zijn in ieder geval verdeeld over het idee van een camera in het horloge. Sommige gebruikers zien het wel zitten en vinden dat een camera niet mag ontbreken. Anderen lijkt het juist raar om met je pols voor je gezicht te Facetimen. Daarnaast zijn veel gebruikers bang dat de toevoeging van een camera enorm veel van de accu vraagt.