Apple vraagt patent aan voor draadloze oplader die je prioriteiten in laat stellen

Apple iPhone draadloos opladen

Dankzij twee nieuw gepubliceerde aanvragen voor patenten hebben we een idee gekregen van wat Apple in de toekomst wil gaan doen als het om opladers gaat. Het gaat om twee draadloze opladers waar je meerdere apparaten tegelijkertijd mee op kunt laden. Maar het meest interessante is toch wel dat je zelf kunt kiezen welk apparaat als eerste opgeladen moet worden, meldt Patently Apple.

Het idee is dat je je apparaten op de oplader legt, en kiest welk apparaat als eerste opgeladen moet worden. Je kunt zelfs aangeven onder welke omstandigheden het apparaat opgeladen moet worden. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen dat je horloge altijd eerder opgeladen moet worden dan je tablet, zolang je tablet tenminste 25 procent aan acculading over heeft. Raakt je tablet dan echt leeg, dan schakelt de oplader over.

Een tweede patent geeft de mogelijkheid om de opladers in andere structuren te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een oplader in je tafel of in voertuigen.

Stap verder

De nieuwste iPhones hebben allemaal de mogelijkheid om draadloos op te laden. In september onthulde het bedrijf dan ook een speciale mat waarmee je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen. Met deze patenten lijkt het bedrijf nog een stap verder te willen gaan.

De aanvragen werden al in juni ingediend, maar zijn nog niet goedgekeurd. En zelfs al worden ze goedgekeurd, is het goed om te bedenken dat het alleen om patenten gaat. Bedrijven vragen die regelmatig aan, maar ze worden lang niet allemaal ook echt op de markt gebracht.