Apple Watch-gebruikers dol op betalen met hun smartwatch

Apple Pay met de Apple Watch

Apple Watch-gebruikers in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk zijn dol op Apple Pay. Dat schrijft Wristly, een bedrijf dat specifiek onderzoek doet onder Apple Watch-gebruikers. Van de meer dan 1000 Amerikaanse en Britse deelnemers aan het onderzoek gebruikt 80 procent Apple Pay, waarvan driekwart minstens één keer in de week.

Door de combinatie van Apple Pay en de Apple Watch is het mogelijk om betalingen te doen zonder een bankpasje of zelfs smartphone uit je broekzak te halen. Je houdt je horloge tegen de betaalterminal en je hebt betaald. 51 procent van de gebruikers uit het onderzoek van Wristly noemt dit “magisch” en 42 procent vindt dat de term “handig” het het beste omschrijft. Vier op de vijf gebruikers geeft daarnaast aan Apple Pay het liefst te gebruiken via hun Apple Watch.

Onderzoek van Wristly

Maar het interessantste is misschien nog wel dat bijna tweederde van de gebruikers er bewust voor kiest om te shoppen bij bepaalde winkels, omdat ze daar met Apple Pay kunnen betalen. 96 procent van de gebruikers zou dan ook graag zien dat meer winkels Apple Pay gaan ondersteunen.

Geen slechte resultaten dus; al hebben we hier te maken met early adaptors. Het uiteindelijke succes van het betalen met een Apple Watch, hangt vooral af van de adoptie van Apple Pay en Apple Watch bij het grote publiek. Daarbij kunnen die twee elkaar versterken: Apple Pay kan mensen over de streep kan trekken om een Apple Watch te kopen of  het bezit van een Apple Watch kan er voor zorgen dat mensen Apple Pay gaan gebruiken.

In Nederland is het sowieso nog niet zover, omdat Apple zijn betaaldienst hier nog niet heeft gelanceerd. Ook andere bedrijven hebben nog geen producten gelanceerd om in Nederland in winkels te betalen met een smartwatch.