Apple Watch krijgt minder gezondheidsfuncties dan gepland

Apple had grote plannen met de Apple Watch op het gebied van gezondheidsfuncties. Echter blijken de meeste van de functies niet haalbaar en heeft Apple besloten om diverse functies te laten vallen, dat meldt The Wall Street Journal.

Uit het rapport van The Wall Street Journal blijkt vandaag dat Apple zich met het horloge gefocust had op het monitoren van de gezondheid. Zo zou de Apple Watch uitgerust moeten worden met diverse sensoren om onder andere het stresslevel, de bloeddruk en de hartslag te meten.

Enkele anonieme bronnen zeggen tegen The Wall Street Journal het volgende over het weglaten van de functies:

Het ontwikkelingsproces is gestrand omdat diverse gezondheidsfuncties niet kunnen voldoen aan Apple’s voorwaarden.

Het was de bedoeling om de Apple Watch uit te rusten met sensoren om de hartslag te meten en om via de geleidbaarheid van de huid het stressniveau te kunnen meten.

Tijdens het ontwikkelingsproces van de sensoren blijkt echter dat deze functies niet haalbaar zijn vanwege diverse redenen. Zo zijn sommige functies simpelweg te complex om te ontwikkelen, blijken niet alle functies goed te werken en is er nog geen goedkeuring van de overheid voor bepaalde functies.

Om problemen te voorkomen heeft Apple de functies weggelaten in de uiteindelijke productie van de Apple Watch.

De functies werkten niet bij mensen met behaarde armen of een droge huid Zo stellen de anonieme bronnen onder andere dat de functies niet goed werken bij mensen met een droge huid of zeer behaarde armen. Daarnaast verschilden de uitkomsten van de Apple Watch functies nogal als personen de watch ‘losser’ zouden dragen.

apple-watch-6_1

Door het ontbreken van de functies heeft Apple zich kunnen richten op de meer ‘normale’ functies van de smartwatch zoals notificaties, contactloos betalen en remote control.

Volgens het rapport in The Wall Street Journal wil Apple de functies in de toekomst alsnog toevoegen aan de Apple Watch. Het ziet ernaar uit dat we dan wel moeten wachten op de volgende generatie watches van Apple.

In april op de markt

Eerder werd al bekend dat de Apple Watch in april op de markt zal komen. Volgens het rapport zal de helft van de productie bestaan uit de sporteditie van de Apple Watch die naar verluid 349 dollar zal gaan kosten.