Gerucht: Apple stopt superzuinig micro-LED scherm in nieuwe Apple Watch

Apple Watch

De eerste Apple Watch is inmiddels meer dan een jaar oud, maar naast een tweede grote software update is er nog niets bekend over nieuwe hardware. Tot nu toe koos Apple er vooral voor om enkel andere kleuren en bandjes uit te brengen en geen nieuwe technologie in het horloge te stoppen. Maar inmiddels hebben we wel geruchten over een volgende Apple Watch.

Volgens Digitimes zou Apple van plan zijn om een nieuwe schermtechnologie in de Apple Watch te gaan gebruiken: micro-LED. Deze technologie is helderder en zuiniger dan de OLED-techniek die nu wordt gebruikt in de Apple Watch. Apple nam in 2014 een bedrijf over dat bezig is met micro-LED-schermen. Eind vorig jaar werd bekend dat Apple een geheim lab in Taiwan heeft voor de ontwikkeling van nieuwe schermen. Een Apple Watch met micro-LED zou dan ook geen onlogische volgende stap zijn.

Apple gebruikt micro-LED op dit moment nog niet en OLED komt enkel voor de Apple Watch. Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple uiteindelijk een iPhone gaat maken met een OLED-scherm. Veel Android-telefoons hebben die al.

Waarschijnlijk gaat het nog wel even duren voordat we de Apple Watch met het betere en zuinigere scherm gaan zien: pas in de tweede helft van 2017 zou hij in productie gaan. De verwachting is dat we voor die tijd eerst nog een nieuwe Apple Watch krijgen met een zelfde scherm als nu. Die zou een mobiele internetverbinding krijgen en sneller worden. Dit nieuwe horloge wordt mogelijk in september aangekondigd, tegelijk met de nieuwe iPhone.

iPhone-geruchten

Over de nieuwe iPhone gesproken: ook daarover waren deze week ontzettend veel geruchten. Opnieuw bevestigen bronnen dat de iPhone 7 geen nieuw uiterlijk krijgt, schreef The Wallstreet Journal begin deze week. Hij zou veel lijken op de iPhone 6(S), maar dan zonder de plastic antennestrepen aan de achterkant. Door wat andere kleine wijzigingen zouden bestaande hoesjes echter niet meer passen, meldt Macotakara.

De grootste verandering zou zijn dat de koptelefoonaansluiting daadwerkelijk verdwijnt, zoals al maanden het gerucht gaat. Hierdoor kan de iPhone waterdicht worden gemaakt, maar tegelijkertijd zorgt het voor veel gedoe voor gebruikers. De hoofdredacteur van The Verge schreef dinsdag een heel kritisch stuk over deze ontwikkeling.

Ook zou de iPhone 7 een dubbele camera krijgen. In combinaties met slimme software kun je daarmee betere foto’s maken.

Het laatste gerucht is een prijslijst die is opgedoken. Hierin is, naast de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus, een iPhone 7 Pro terug te vinden. Dit zou aansluiten bij de iPad, waarvan tegenwoordig ook Pro-versies beschikbaar zijn voor de zakelijke markt. Daarnaast zou er een optie komen om de iPhone met een opslag van 256 GB te bestellen. De vraag is natuurlijk of die prijslijst wel echt is. Het zou vrij vroeg zijn als die nu al door Apple is gedeeld met andere partijen.