Apple Watch wordt in de lente gelanceerd volgens retailmanager Angela Ahrendts

Apple Watch, de smartwatch van Apple, zal in de lente van 2015 officieel worden gelanceerd. Dat stelt Apple’s retailmanager Angela Ahrendts in een persoonlijke videoboodschap aan alle winkelmedewerkers. Het is niet veel, maar wel weer íets specifieker dan ‘begin 2015’.

Ahrendts deed haar uitspraak in een videoboodschap naar winkelmedewerkers, die uiteindelijk op de redactie van 9to5Mac terecht kwam:

So, again, we do – you guys were hired because you’re the best people in the world. And you know how to service customers, but we are sprinting a marathon and it’s not going to stop. Right? We’re going into the holidays, we’ll go into Chinese New Year, and then we’ve got a new watch launch coming in the spring.

Volgens de bron van 9to5Mac zouden medewerkers ook intensief getraind worden op het introduceren van de smartwatch aan het publiek. Zo worden klanten vanaf volgend jaar gevraagd om het horloge eens te passen en naar smaak te styleren. Volgens Ahrendts – voorheen CEO van Burberry – spelen de Apple Stores een cruciale rol in het bepalen van het succes van het horloge.

Eerdere geruchten leken er op te duiden dat de Apple Watch rond Valentijnsdag op de markt zou komen, dat lijkt nu dus iets opgerekt naar de lente. Overigens zou Apple het slimme horloge nog dit jaar met de feestdagen hebben willen introduceren, maar bleek tijdens de officiële aankondiging dat er nog fikse problemen in het besturingsysteem zaten.