‘Apple werkt aan inruilprogramma voor Android-smartphones’

Apple probeert er alles aan te doen om de verkoop van zijn producten te stimuleren. Nadat eerder bekend werd dat het bedrijf de Jawbone UP en de Nike Fuelband uit zijn winkels gaat halen, is nu bekend geworden dat Apple smartphones van andere merken gaat toevoegen aan het inruilprogramma.

Anonieme bronnen hebben aan 9to5Mac laten weten dat gebruikers binnenkort ook oude Android- en Blackberry smartphones kunnen inruilen tegen korting op een nieuwe iPhone. Hiermee hoopt Apple consumenten over te halen om over te stappen van concurrerende merken naar Apple.

De nieuwe inruiloptie zou de komende weken al van start moeten gaan, zo laten de bronnen weten. Op dit moment worden medewerkers van de Apple Store getraind, zodat zij de juiste waarde kunnen toekennen aan een oude smartphone van een ander merk. Het personeel zal daarnaast alle contacten overzetten op een nieuwe iPhone, maar volgens de bronnen dienen zij de overstap verder zelf te regelen.

Mocht een consument daar niet uit komen, dan kunnen zij terugvallen op een vorig jaar geopende website van Apple. De website legt stap voor stap uit hoe Android-gebruikers over kunnen stappen op een Apple-device.

Het is al langer mogelijk om oude iPhones en iPads in te ruilen bij de Apple Store, zodat een consument korting krijgt op een nieuw device. Echter richt Apple zich op dit moment alleen op huidige Apple-gebruikers. Nu het bedrijf ook smartphones van andere merken gaat accepteren richt het zich op een nieuwe markt, waarmee het hoopt om zijn marktaandeel te vergroten.