Apple werkt aan nieuwe schermtechnologie in geheim laboratorium

Apple heeft in het noorden van Taiwan een lab geopend om nieuwe schermtechnologieën te ontwikkelen. Dat meldt Bloomberg Business, dat ook daadwerkelijk mensen met Apple-badges bij het gebouw heeft gezien. Apple wil niet reageren op het gerucht.

Er zouden zo’n 50 mensen in het lab werken en ze zouden nieuwe schermen ontwikkelen voor diverse apparaten. Het doel is vooral om schermen te maken die aan de ene kant dunner en lichter zijn, maar tegelijkertijd ook helderder en energie-efficiënter. Het zou gaan om zowel om LCD’s die Apple op dit moment gebruikt, als om OLED-schermen, die je steeds meer in smartphones ziet opduiken.

Apple heeft de afgelopen jaren regelmatig voorop gelopen met het toepassen van nieuwe schermtechnologieën in hun producten, met het hoge resolutie retinascherm als bekendste voorbeeld. Voor de ontwikkeling en productie van die schermen is Apple echter afhankelijk van grote bedrijven als Samsung en LG. Dankzij het lab zou Apple meer controle kunnen krijgen, zo is de redering.

Het ontwikkelen van nieuwere en betere schermtechnologieën kan erg interessant zijn voor de toekomstige Apple Watch om dat juist daarbij van belang is dat het scherm compact is en heel weinig energie gebruikt.