‘Apple werkt aan Snapchat-concurrent’

Snapchat

Het succes van Snapchat trekt niet alleen de aandacht van gebruikers, maar vooral ook van andere techbedrijven. Facebook heeft de afgelopen jaren al diverse pogingen gedaan om (functies van) Snapchat te kopiëren, maar zij zijn niet de enige. Ook Apple zou werken aan een nieuwe dienst, die verdacht veel lijkt op Snapchat. Daarover schrijft Bloomberg.

Apple zou werken aan video-app voor iOS waarmee je video’s kunt voorzien van bijvoorbeeld filters, teksten en tekeningen; precies zoals in Snapchat. Deze zou je vervolgens naar andere iOS-gebruikers kunnen versturen, net als je nu via iMessage berichten verstuurd. Daarnaast zou Apple ook het delen van deze video’s via sociale netwerken en andere apps mogelijk willen maken. Daarmee kiest Apple bewust voor een open aanpak, wat het bedrijf  steeds meer doet binnen iOS.

iOS 10

Het team achter Apple’s videobewerkingsapp iMovie zou de nieuwe dienst hebben ontwikkeld. Het is nog onduidelijk of het losse app wordt of dat Apple in het in camera-app van iOS gaat integreren. Dat gebeurt in ieder geval nog niet met iOS 10 dat dit najaar uitkomt, maar sluit wel perfect aan op deze iOS-update die waarschijnlijk volgende maand beschikbaar komt.

In iOS 10 investeert Apple namelijk veel in het uitbreiden van iMessage. Er komen allerlei animaties en ‘grappige’ functies beschikbaar in de chat-app. Daarnaast kunnen ontwikkelaars apps/diensten gaan ontwikkelen binnen iMessage. Op die manier hoopt Apple de strijd aan te gaan met populaire apps van andere bedrijven. Een app om video’s te maken en delen à la Snapchat is daarin een logische vervolgstap.

Hoogstwaarschijnlijk organiseert Apple op woensdag 7 september een Apple Event. Hierin zal niet alleen de nieuwe iPhone worden gepresenteerd, maar zal het bedrijf ook bekend maken wanneer de nieuwe versie van iOS beschikbaar komt.