Apple werkt aan twee nieuwe iPhones

Als we de Wallstreet Journal mogen geloven dan werkt Apple op dit moment niet aan één maar twee nieuwe iPhone die komende maand al in de schappen zouden moeten liggen. De langverwachte iPhone 5S zal in een normale en lowcost variant worden uitgebracht. Dat heeft de krant naar eigen zeggen vernomen via een van de leveranciers van Apple in Azië. Deze goedkopere iPhone zou de concurrentie met betaalbaardere Android toestellen moeten aangaan.

Op 10 september a.s. staat de eerstvolgende keynote van Apple gepland, waarop het bedrijf traditiegetrouw zijn nieuwe hardware presenteert. Verwacht wordt nu dat de nieuwe iPhone 5S tegelijk met het nieuwe iOS7 gelanceerd wordt en dan ook per direct verkrijgbaar zal zijn. Dat zou betekenen dat je de nieuwe iPhone 5S dus over twee weken al kunt bestellen.

Natuurlijk zijn de verwachtingen op dit moment vooral hooggespannen als het gaat om de lancering van een eventuele iWatch. Ook zijn er de laatste tijd veel speculaties dat de nieuwe iPhone 5S over een vingerafdrukscanner zal gaan beschikken en een groter scherm krijgt. Zoals altijd willen bronnen binnen Apple niet op alle rumoer reageren. De aandelen van Apple zitten het afgelopen jaar in een behoorlijke dip bij gebrek aan echt innovatieve nieuwe producten. Een stokje dat Samsung de laatste tijd steeds vaker lijkt over te nemen.

De battle of the smartphone nadert wat dat betreft komende maand een mooi hoogtepunt: Op 4 september zal Samsung namelijk bekend maken welke nieuwe producten daar op dit moment in de maak zijn. Dat de nieuwe Galaxy Gear daarbij zit, lijkt zo langzamerhand zo goed als zeker.