Gerucht: Apple wil Google Maps verslaan met drones

Apple is van plan om drones te gaan gebruiken om haar kaarten te verbeteren en op die manier de concurrentiestrijd met Google Maps op te voeren. Dat schrijft Bloomberg. De maker van de iPhone zou een team samenstellen met experts in robots en data capturing om de drones de kaarten snel te laten updaten.

De drones moeten dus eigenlijk ongeveer hetzelfde gaan doen als de auto’s met camera’s die Apple en Google nu gebruiken. Het grote verschil is echter dat je met drones wegen en borden in de gaten kunt houden, net als gebieden waar gebouwd wordt. De verzamelde data moet vervolgens teruggestuurd worden naar Apple, zodat de kaarten snel geüpdatet kunnen worden.

Een eventuele hindernis zijn de strenge regels voor commerciële drones. Die moeten altijd in het zicht blijven van de bestuurder en mogen niet zomaar over mensen en gebouwen heen vliegen. De kans bestaat dus dat de plannen van Apple voorlopig nog even in de koelkast gaan.

Andere updates

Naast het project met de drones, werkt Apple volgens geruchten ook aan een nieuwe ‘inside view’ voor haar Maps en verbeteringen voor navigatie voor in de auto. Volgens Bloomberg kun je straks met je iPhone door musea en vliegvelden heen navigeren, een vergelijkbare functie als Google Maps heeft. Verder moet er betere assistentie komen voor bij het veranderen van rijbanen.

De nieuwe features moeten in 2017 verschijnen.