‘Apple wil iCloud zo beveiligen dat het bedrijf er zelf niet meer bij kan’

iCloud Drive

Het encryptiedebat dat is ontstaan naar aanleiding van de rechtszaak tussen Apple en de FBI, zorgt er voor dat veel Amerikaanse techbedrijven inzetten op betere encryptie. Ook Apple zelf is van plan om de beveiliging van zijn diensten op te voeren. Volgens de Wall Street Journaal wil het bedrijf iCloud zo beveiligen dat Apple zelf de data die gebruikers er opslaan niet meer kan ontsleutelen.

De beveiliging van de clouddienst zou wat dat betreft lijken op die van iPhones en iPads. Op dit moment kan Apple nog wel bij de data (zoals een reversekopie van een toestel) in iCloud als dat nodig is. En dat is stiekem best handig, omdat je dan je wachtwoord kunt resetten als dat bent vergeten.

Als Apple geen toegang meer kan krijgen, ben je je data kwijt zodra je je wachtwoord vergeet. Dit punt zou er volgens de Wall Street Journal voor zorgen dat er intern bij Apple nog druk wordt gediscussieerd over de plannen.

iCloud

Op dit moment geeft Apple trouwens ook nog regelmatig data uit iCloud aan opsporingsdiensten als daar om wordt gevraagd middels een gerechtelijk bevel. Dat deed Apple ook in de zaak rond de iPhone in San Bernardino, maar de backup die was opgeslagen was verouderd waardoor de FBI alsnog toegang eist tot de iPhone zelf.

iCulture schreef eerder een uitgebreide uitleg over de beveiliging van iCloud.