‘Apple wil iWatch draadloos of via zonnepanelen laten opladen’

Als de bronnen van de New York Times de waarheid spreken, kan de iWatch inderdaad zomaar het toonbeeld van innovatie worden. Volgens insiders bij Apple wil het bedrijf het slimme horloge gaan uitrusten met kleine zonnepanelen, waarmee het zichzelf gedurende de dag kan opladen.

Maar ook (magnetische) inductie en het opladen via bewegingen van het horloge zijn intussen al getest door de designers en developers in Cupertino. Volgens ex-medewerker Tony Fadell (met Nest intussen onderdeel van Google) experimenteert Apple al jaren met kleine zonnepanelen op iPhones en iPods, maar komen de plannen nooit verder dan de tekentafel omdat die apparaten vaak binnenshuis worden gebruikt en anders in een broekzak zitten.

In het artikel van de New York Times speculeert men over de andere innovaties die Apple de komende jaren zou gaan uitrollen die het gerucht van zonne-energie voor het horloge bevestigen. Zo zou Apple recent een fabriek in Arizona hebben ingericht waar niet alleen aan krasbestendige schermen wordt gewerkt, maar men dus ook zonnepanelen in verwerkt.

Ook zou Apple experimenteren met het opladen via inductie – iets wat in de praktijk al vaker wordt toegepast – en het laden van hun apparaten via beweging. Deze techniek wordt al regelmatig toegepast bij de wat duurdere horloges, maar levert relatief weinig energie op.

Volgens de Times zou er één ding intussen wel helemaal helder zijn aan de plannen van Apple: het horloge krijgt de beschikking over een touch-screen van gebogen glas.

Zoals bekend heeft Apple alle geruchten rond de iWatch tot op heden altijd weten te negeren en blijft het vooralsnog een mysterie waar men in Cupertino allemaal aan sleutelt.