‘Apple wil misschien iPhone maken waar twee simkaarten in kunnen’

iPhone X Apple, iPhones

Apple zou overwegen om een van zijn nieuwe iPhones uit te rusten met de mogelijkheid om twee simkaarten tegelijk te gebruiken. Dit zou alleen in bepaalde regio’s mogelijk worden. Dat stelt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Voordeel daarvan is dat je je telefoon privé en zakelijk kunt gebruiken, zonder dat je daar dezelfde simkaart voor nodig hebt.

Er zijn al diverse toestellen met dual-sim, zoals de mogelijkheid heet. Maar de iPhone heeft die mogelijkheid tot nu toe niet.

Drie nieuwe telefoons

Maar er zijn meer geruchten over de iPhones. Zo zouden alle nieuwe toestellen weer in de kleur goud beschikbaar worden. Daarnaast zouden er in het najaar drie nieuwe modellen verschijnen, die alle nieuwe functionaliteiten van de iPhone X krijgen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om ontgrendeling via gezichtsherkenning en het ontwerp met de inkeping aan de voorkant.

Een van die modellen zou goedkoper worden dan de andere twee. Daarom zou dit toestel een LCD-scherm krijgen in plaats van OLED. Verder krijgt het toestel een vergelijkbaar formaat als de iPhone X, maar dan met een groter scherm en dunnere schermranden.

Ook zou Apple een grotere telefoon met een 6,5 inch OLED-scherm uit willen brengen. De laatste telefoon is een even grote opvolger van de iPhone X.