‘Apple wil muziekdienst Tidal overnemen’

Tidal

Waarom met andere muziekdiensten concurreren, als je ze ook gewoon kunt overnemen? Dat lijkt iemand bij Apple in elk geval te denken. Volgens bronnen van de Wall Street Journal overweegt Apple een overname van de dienst Tidal, die in 2015 nog door Jay-Z werd gekocht voor 56 miljoen dollar. Daarmee zou Apple Music zich wel eens op muziek van hogere bestandskwaliteit kunnen richten.

Tidal kenmerkt zich namelijk door de optie om muziek met een hogere bitrate te beluisteren, waardoor nummers in theorie beter moeten klinken. Daarnaast heeft het bedrijf goede banden met bijvoorbeeld Kanye West en Beyoncé, wat af en toe leidt tot exclusieve muziekdeals. Tidal is de enige dienst waarop muziek van Prince wordt aangeboden.

Een overname kan betekenen dat de muziekdienst opgaat in Apple Music – maar het zal nog even duren totdat het zover is. Hoewel bronnen spreken over een mogelijke overname, ontbreken er nog details over dit mogelijke plan. Het lijkt er op dat de overname zich dus nog in een vroeg stadium bevindt en in theorie zelfs kan afkaatsen.