Bekijk de Apple WWDC livestream om niks van de aankondigingen van Apple te missen

Apple start vandaag met zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC. En tradititiegetrouw opent Apple dit evenement met een keynote waarin de nieuwe versie van onder meer iOS en OS X worden aangekondigd en waarschijnlijk heeft het bedrijf nog wel meer nieuws te melden. Je kunt de presentatie van dit Apple Event vanaf 19:00 uur live volgen via de Apple WWDC livestream.

Hoe bekijk ik de Apple WWDC livestream?

De livestream is vanavond even voor zevenen te vinden op de WWDC website. Je kunt hem enkel bekijken via Safari op een Mac, iPhone of iPad en via de Edge-browser van Windows 10.

Als je echte Apple-fan bent, kun je echter ook gewoon lekker op de bank neerploffen en kijken naar de Apple WWDC livestream via de Apple TV. Zowel de nieuwste versie met App Store, als de oude versie van de Apple TV bieden de stream aan via een speciale WWDC app.

Wat gaat Apple aankondigen?

Als we dat wisten hoefden we ook niet meer te kijken vanavond… Maar zoals ieder jaar kunnen we nieuwe versies verwachten van alle besturingssystemen van Apple: iOS (voor de iPhone en iPad), macOS (voorheen OS X, voor Macbooks en iMacs), watchOS (voor de Apple Watch) en tvOS (voor de Apple TV).

Verder staat waarschijnlijk Siri centraal in de presentatie. Het gerucht gaat dat de virtuele assistent een grote update krijgt en ook naar de Mac komt. De grote vraag is natuurlijk of Apple de dienst ook eindelijk open gaat zetten voor ontwikkelaars.

Verder krijgen iTunes en Apple Music waarschijnlijk flinke updates, komen er nieuwe diensten bij binnen Apple Pay om bijvoorbeeld op websites te gaan betalen en zou Apple mogelijk een iMessage-app voor Android uitbrengen.

We hebben vrijdag al een uitgebreid overzicht gemaakt met alle geruchten en voorspellingen. Vanaf 19:00 uur zullen we uiteraard via artikelen en social media het belangrijkste nieuws met je delen, maar als je echt niets wilt missen dan adviseer ik je de Apple WWDC livestream aan te zetten.