Apple ziet iPhone als logische vervanger van je Macbook touchpad

Het is niet de eerste en vast niet de laatste keer dat we een opvallend patent uit de hoge hoed van Apple voorbij zien komen. In dit geval: nieuwe laptops waarbij je iPhone of iPad omgetoverd worden tot de touchpad of het scherm. Waar doet ons dat aan denken?

In een vandaag toegewezen patent, ingediend op 20 september vorig jaar, zien we schetsen van een docking station waar ruimte is gereserveerd om je iPad of iPhone in te plaatsen. De smartphone of tablet zijn dan feitelijk de computer, dus werken zonder andere hardware.

Hoewel de inzet van je iPhone als touchpad nog wat meer vraagtekens oproept (even bellen en notities maken op je laptop zijn een stuk uitdagender), kun je je bij het gebruiken van je iPad als scherm al veel meer voorstellen. Immers, wie om zich heen kijkt in trein of vliegtuig ziet nu ook al menig forens werken op een iPad met een extern toetsenbordje.

Overigens zegt een patent niet altijd dat het bedrijf ook daadwerkelijk aan een versie van het concept werkt als eindproduct. Want hoewel 3D-touch erg veel leent van dit patent uit 2011, hebben we de ‘iMac-die-draait-op-een-Macbook’ uit 2008 nooit in het echt gezien. Alhoewel het niemand mag verbazen als dat patent binnenkort opnieuw onder de aandacht komt, alleen dan met een smartphone als motor. Hallo daar, Microsoft Display Dock