Apple zoekt AI-experts om iPhones slimmer te maken

Google en Apple doen er alles aan om hun telefoons zo slim mogelijk te maken. Google beschikt in de vorm van Google Now over een assistent die allerlei informatie voor je kan opzoeken, terwijl Apple’s Siri in iOS 9 een stuk pro-actiever wordt. Apple lijkt echter op zoek naar meer manieren om Google van de troon te stoten.

Het is een publiek geheim dat Google Now tot dusver beschikte over een stuk meer nuttige functies dan Siri. Apple brengt daar met iOS 9 deels verandering in, maar wil de komende maanden pas echt inzetten op kunstmatige intelligentie. Het bedrijf uit Cupertino heeft namelijk tientallen vacatures geplaatst voor AI-experts en heeft ook al een flinke groep jonge talenten aangenomen, zo meldt Reuters. Zo wil Apple ervoor zorgen dat het gedrag van zijn gebruikers beter voorspeld kan worden, zodat je iPhone of iPad hier alvast rekening mee kan houden.

Apple heeft het in dat opzicht lastiger dan Google, omdat het bedrijf van Tim Cook de privacy van zijn gebruikers zoveel mogelijk beschermt. Het zal dus een balans moeten vinden tussen het slimmer maken van zijn systemen en het respecteren van de privacy van iPhone-gebruikers. Google staat er juist om bekend zoveel mogelijk informatie te verzamelen, waardoor het eenvoudiger is om te voorspellen hoe mensen hun telefoons gebruiken en welke informatie ze nodig hebben.