‘Apple zoekt naar ruimte voor ontwikkeling Apple Car’

Apple zou op zoek zijn naar een ruimte van ruim 7 hectare in Silicon Valley voor de ontwikkeling van zijn auto. En ook Alphabet, het moederbedrijf van Google zou op zoek zijn naar extra ruimte voor zijn zelfrijdende auto-project. Dat schreef de Wall Street Journaal afgelopen week op basis van uitspraken van een vastgoedmagnaat.

Dat Alphabet ruimte zoekt, is op zich niet heel spannend, maar als het gaat om Apple is het opnieuw een bevestiging dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een Apple Car. Officieel ontkent het bedrijf dit nog steeds, maar inmiddels is het project een publiek geheim.

De ruimte die Apple hier voor nodig schijnt te hebben is flink: ongeveer eenderde van de oppervlakte van het nieuwe kantoor van Apple. Desondanks is dat nog een stuk kleiner dan een gemiddelde autofabriek. Die van Tesla is bijvoorbeeld ruim zes keer groter dan de ruimte die Apple op dit moment zoekt.

De Wall Street Journal weet verder te melden dat het team dat werkt aan Apple’s auto op dit moment zo’n 600 man zou tellen en dat het momenteel druk bezig is nieuwe mensen aan te nemen. Onder meer de bedenker van de oplader van Google’s zelfrijdende auto is bij Apple aan de slag gegaan.