Apple’s nieuwe patent maakt het makkelijker te typen en lopen tegelijkertijd


Ook wel eens ergens- of tegen iemand aangebotst, of gestruikeld terwijl je druk bezig was al lopend een berichtje te versturen met je smartphone? Niet gek: typen en lopen is nou eenmaal geen gouden combinatie, je kunt simpelweg niet met een oog op de weg kijken en de ander richten op je beeldscherm.

Apple zou hier wel eens verandering in kunnen gaan brengen; een nieuw patent wijst uit dat het bedrijf werkt aan ’transparent texting,’ waarbij gebruikers tijdens het typen door middel van de videocamera van de iPhone “door” het scherm heen kunnen kijken.

De beelden van de videocamera zouden als een live-feed achter je berichtenscherm verschijnen zodat je tijdens het typen kan zien wat er voor je gebeurt. Een abstracte versie van het patent luidt:

An electronic communication device’s camera can continuously capture and present video images as a background within a text messaging session currently being displayed by the device. The camera can be a rear-facing camera on the device, so that the video images represent the views that the device’s user would see if the device’s display were transparent. The camera can continuously capture and present the video images as the background in the text messaging session, so that the device’s user continuously can be aware of the environment beyond the device’s display while still focusing on the text messages being communicated.

Op dit moment zijn er al enkele applicaties op de markt gebaseerd op hetzelfde idee, zoals Type ‘N’ Walk, en het verwezenlijken van een dergelijke techniek zou dan ook niet moeilijk zijn.

Hoewel dit een leuke oplossing is voor het geschetste probleem van het typen en lopen tegelijkertijd is de vraag of een dergelijke technologie ook echt gaat werken. Een -in mijn optiek- groot probleem is dat mensen gewend zijn hun telefoon richting de grond te houden tijdens het typen en niet recht voor zich. Daarnaast vraag ik me af of een transparant iPhone scherm voldoende is om de wereld om je heen in de gaten te houden tijdens het typen.

Zou de app voor jou een uitkomst zijn?