Aston Martin deelt specificaties van zijn eerste elektrische sportauto: Rapide E

Aston Martin Rapide E

Aston Martin heeft de specificaties van zijn allereerste elektrische sportauto gepresenteerd. Het gaat om de Rapide E, die volgens de fabrikant behoorlijk snel gaat worden. Dat meldt TechCrunch.

De Rapide E krijgt een 800 volt-accu met een capactieit van 65 kilowattuur. Naar verwachting kan het voertuig maar liefst 321 kilometer rijden op een lading.

Het opladen gaat ook behoorlijk snel. In een uur tijd moet je genoeg lading hebben voor een afstand van 297 kilometer. Dit is mogelijk gemaakt met een 400V-outlet en een 50 kW-oplader. Ook is er een optie om sneller te laden, namelijk met 498 kilometer aan afstand per uur. Hiervoor wordt een 800V-outlet gebruikt met een 100 kW-oplader. Dat betekent dat je de accu in 15 minuten tot 80 procent kunt opladen.

Snelheid

De auto is natuurlijk een sportwagen, wat betekent dat hij snel is. En de Rapide E is behoorlijk snel. Het voertuig heeft een topsnelheid van 249 kilometer per uur. In slechts 4 seconden kan hij zelfs van 0 naar 100 kilometer per uur, en in 1,5 seconden gaat hij van 80 naar 112 kilometer per uur.

In de auto zitten verder twee elektrische motoren aan de achterkant. Samen bieden zij een kracht van 600 PK. Al deze doelstellingen moet je bovendien kunnen behalen ongeacht hoe vol de accu is. Ook als je bijna leeg bent, kun je dus nog hard rijden.

155 stuks

De fabrikant gaat slechts 155 stuks van de Rapide E maken. Dat betekent dat de auto behoorlijk zeldzaam wordt. Vanaf het vierde kwartaal van volgend jaar kun je de auto kopen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat deze rond de 255.000 dollar kosten.