Aston Martin onthult na vier jaar zijn eerste volledig elektrische auto

Aston Martin Rapide E

Aston Martin kondigde in 2015 aan dat het werkte aan zijn eerste volledige elektrische auto. Nu zijn we vier jaar verder en is die auto eindelijk onthuld. De nieuwe Rapide E – gebaseerd op de Rapide sedan – is echter zeer exclusief: er worden slechts 155 stuks gemaakt en een prijs is niet aangekondigd, meldt The Verge.

De Rapide E wordt aangestuurd door een 800 volt 65 kWh-accu. Naar schatting moet het daarmee mogelijk zijn om ruim 321 kilometer te rijden op een acculading. Opladen kan met een high-speed lader, waarmee de accu met een snelheid van 498 kilometer per uur opgeladen kan worden.

Achterin zitten twee motoren, die 600 PK genereren. Daarmee krijgt de auto een maximale snelheid van 250 kilometer per uur. Die snelheid moet je bovendien erg snel behalen. Aston Martin claimt namelijk dat de Rapide E van 0 naar 100 kilometer per uur gaat in minder dan vier seconden. Dat is zelfs nog iets sneller dan met de Rapide S.

Aston-Martin-Rapide-E

Binnenkant

De auto krijgt achter het stuur een 10 inch scherm met instrumenten. Middenin het dashboard komt een 8 inch scherm voor infotainment. De auto ondersteunt daarbij zowel Apple CarPlay als Android Auto. De auto weegt bijna 2.200 kilogram.

Onder de motorkap zien we verder dat de accu ontworpen is om de ruimte waar normaal gesproken de motor, versnellingsbak en tank zitten. Daardoor heeft de Rapide E geen complete vloer aan accu’s, zoals de Tesla. Dat scheelt in de kosten, maar limiteert ook het aantal accucellen die in de auto passen.