Aston Martin werkt aan volledig elektrische concurrent voor Tesla Model S

Aston Martin werkt aan een volledig elektrische versie van de vierdeurs Rapide. Dat bevestigde CEO Andy Palmer vandaag. Het is de bedoeling dat de Britten met deze auto de strijd aan kunnen gaan met Tesla, dat er eigenlijk als enige in is geslaagd om een elektrische auto te bouwen die een prima range, prestaties en looks levert.

Aston Martin weet dan ook wat het te doen staat, zo stelde Palmer tegenover het toonaangevende Automotive News. De elektrische Rapide moet 800 pk gaan leveren en krijgt een range van zo’n 320 kilometer. Er werd al maanden gespeculeerd over de komst van de elektrische sportwagen, dus helemaal onverwacht is de aankondiging niet. Aston Martin heeft ook niet veel andere mogelijkheden, aangezien het net als andere fabrikanten zal moeten voldoen aan steeds strengere CO2-normen. Het is geen probleem als het merk bolides met een brullende V12 blijft bouwen, als de gemiddelde uitstoot van alle modellen maar binnen de limiet blijft. Een uitstootloze, elektrische auto kan daar natuurlijk enorm bij helpen.

Palmer bevestigde verder nogmaals dat de DBX crossover eveneens voorzien zal worden van elektrische aandrijving. Daarnaast staat er ook een hybride-variant op de planning, waarbij de elektromotor de benzinemotor ondersteunt. Deze auto’s moeten in 2019 op de markt verschijnen. De DBX is vooral belangrijk voor klanten in het Midden-Oosten, China en Rusland, waar andere merken uitstekend scoren met sportieve, luxueuze en dure SUV’s.