Asus introduceert eerste smartwatch: ZenWatch

Asus heeft eerder vanmiddag zijn eerste smartwatch aangekondigd. De stijlvolle ZenWatch zal, net als veel concurrenten die deze week volgen, gaan draaien op Android Wear.

Het vierkante AMOLED-display (verwerkt in een afgerond geheel) is 1.63 inch groot en heeft een resolutie van 320×320 pixels. Krasbestendig zal het horloge ook wel zijn, Asus heeft de ZenWatch uitgerust met een licht gebogen stukje Gorilla Glass.

zenwatch2

Qua overige specificaties kan de ZenWatch mee met het huidige speelveld. Het slimme horloge heeft een snelheidsmeter, gyroscope en ingebouwde hartslagmeter. Ook Asus springt in de fitnessapps, het horloge werkt samen met de ZenUI Wellness-app.

Geen schokkende ontwikkelingen wellicht, maar toch twee puntjes van aandacht voor de Asus ZenWatch. Het slimme horloge is niet beperkt tot samenwerken met toestellen van Asus, maar te gebruiken met elk Android-toestel.

Ook het prijskaartje is met een verkoopprijs van €199 aan de onderkant van het segment. Wanneer de Asus ZenWatch in Nederland beschikbaar komt is nog onbekend.