Asus presenteert nieuwe smartwatch: de Zenwatch 2

Asus heeft zojuist een nieuwe smartwatch onthuld: de Zenwatch 2.

De Android Wear-smartwatch zal in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Daarnaast beschikt de Zenwatch 2, net als de Apple Watch, over een digitale kroon aan de zijkant van het horloge. Asus laat weten dat het kroontje ervoor zorgt dat het slimme horloge op een nieuwe manier bestuurd kan worden.

Consumenten krijgen de keuze uit twee verschillende maten: 45 of 49 millimeter. De Zenwatch 2 mag zich dan ook de eerste Android Wear-smartwatch noemen die verkrijgbaar is in meerdere maten. Vervolgens biedt Asus de consument achttien verschillende mogelijkheden aan qua bandjes en kleur van de behuizing. De Zenwatch 2 zal onder andere beschikbaar zijn met een zilverkleurige, metaalkleurige, roze en gouden kast. Ook is er genoeg keuze uit bandjes van staal, rubber en leer.

Het bedrijf laat weten dat het slimme horloge snel opgeladen kan worden door middel van een draadloze lader. Het horloge zou zelfs de smartphone van de gebruiker kunnen opladen, maar hoe dat precies werkt is nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk wat de Zenwatch 2 gaat kosten en wanneer Asus de smartwatch wil lanceren.