Asus voegt adblocker toe aan voorgeïnstalleerde browser die 15 miljoen mensen gebruiken

Asus wil vanaf volgend jaar een adblocker toevoegen aan de Asus Browser. Deze eigen webbrowser staat standaard geïnstalleerd op alle mobiele apparaten van Asus. Het aantal gebruikers is relatief hoog: naar schatting maken 15 miljoen mensen gebruik van browser.

Volgens Motherboard zal de adblocker standaard aan staan en dat is opvallend. Er is veel weerstand tegen adblockers omdat het de primaire bron van inkomsten van mediawebsites steeds meer onder druk zet. Recentelijk werd het mogelijk om adblockers toe te voegen aan de mobiele versie van Safari, de browser op iOS-apparaten.

Adblock Plus krijgt de nodige kritiek vanwege hun Acceptable Ads-programma: een initiatief om goede advertenties, die websites niet extreem langzaam maken of schadelijke virussen dragen, toch te tonen. Hier moeten sites/adverteerders alleen wel voor betalen.

Till Faida, CEO van Adblock Plus, zegt enthousiast te zijn om samen te werken met Asus:

We zijn extreem blij om samen te gaan werken met Asus, onze eerste samenwerking met een hardwarefabrikant om onze dienst te integreren. Dit is weer een vraag naar meer innovatie in de advertentiesector, een vraag die iedere dag groter wordt.