Ook Asus maakt stap naar ronde smartwatch met Zenwatch 3

Asus heeft op de IFA in Berlijn zojuist zijn nieuwste smartwatch gepresenteerd: de Asus Zenwatch 3. Het meest opvallende is het uiterlijk, net als bedrijven als Samsung en Motorola heeft Asus nu ook gekozen voor een ronde smartwatch. Hij bevat een 1,4 inch OLED-scherm en draait, net als zijn voorganger, op Android Wear.

Een dun klokje is de Zenwatch 3 helaas niet, ook al is het de dunste smartwatch van de fabrikant tot nu toe. Hij is bijna een centimeter dik, daarnaast kun je hem nog wat groter maken dankzij een accupack dat je op de achterkant klikt. Jawel, een externe batterij voor je smartwatch! Overigens zegt Asus dat het horloge ruim een dag kan volhouden met de ingebouwde batterij. En in een kwartier kun je hem opladen tot 60 procent.

Asus heeft een paar dingen gedaan die de Zenwatch 3 net wat anders maken dan de concurrentie. Zo heeft hij 3 knoppen aan de zijkant waarmee je verschillende functies kunt bedienen. Daarnaast heeft hij eigen watchfaces om je horloge een uniek uiterlijk te geven en staat er een eigen fitnessapplicatie op van Asus: ZenFit. Uiteraard kun je ook gewoon Google Fit gebruiken.

Asus Zenwatch 3

Het horloge is verkrijgbaar in drie kleuren waaronder zwart metaal en roségoud. Hij wordt daarnaast geleverd met luxe leren bandjes om het horloge meer het uiterlijk van een sieraad dan een gadget te geven.

De Asus Zenwatch 3 gaat 229 euro kosten. Vanaf wanneer hij te koop is, is onduidelijk.