Atari keert in 2018 terug met gameconsole Ataribox

Ataribox

Maak je klaar voor een echt retro-gevoel: Atari brengt deze lente een nieuw gameconsole op de markt. Het gaat om de Ataribox, die via crowdfunding verkocht moet worden voor 250 à 300 dollar (tussen de 210 en 250 euro). Dat heeft Feargal Mac, de bedenker van de Ataribox, tegenover VentureBeat gezegd.

Deze herfst moet het apparaat al op Indiegogo verschijnen, waar je hem dus kunt kopen. En je krijgt niet alleen een tof nieuw console, maar ook de mogelijkheid om een groot aantal klassieke Atari-games te spelen. Daarnaast moet je er moderne spellen op kunnen spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Minecraft. Spellen die grafisch er intensief zijn, draaien niet op het console.

Hardware

De spelcomputer moet gaan draaien op een speciaal gemaakte processor van AMD en een aangepaste versie van Linux. Je zult er dan ook PC-games op kunnen spelen. Daarnaast moet de Ataribox muziek en video’s kunnen streamen, evenals het draaien van apps.

Het systeem moet volgens Mac open worden, zodat iedereen er voor kan ontwikkelen en jij hem als gebruiker kunt personaliseren. Zo kun je het onderliggende besturingssysteem aanpassen.