Atlantic Bridge investeert 140 miljoen euro in Europese startups

Investeerdersfonds Atlantic Bridge gaat 140 miljoen euro investeren in techstartups uit Europa. Dat maakt het fonds vandaag bekend.

Het geld wordt verdeeld over twintig startups, bedrijven die een schaalbaar verdienmodel hebben. Het gaat om bedrijven die werken met cloudtechnologie, big data, augmented en virtual reality, robotica en het internet of things. Van zeven bedrijven is de investering al bijna rond.

Met het geld moeten de bedrijven concurreren met China en de Verenigde Staten. Atlantic Bridge werkt vaker met deze strategie, waarin het geld investeert in bedrijven zodat ze kunnen concurreren op de wereldmarkt. De bedrijven waarin het fonds nu investeert hebben volgens Atlantic Bridge bewezen een verdienmodel te hebben dat een groeiende markt kan aanspreken, nu klanten deze technologieën steeds meer gaan gebruiken.

Welke bedrijven het geld in ontvangst gaan nemen en waar ze gevestigd zijn, heeft het fonds niet bekend gemaakt. Eerder investeerde Atlantic Bridge al wel in bedrijven als Boxfish, dat elk woord dat op tv wordt gesproken realtime oppikt en de data analyseert, en Quixey, een zoekmachine voor apps.