Audi brengt in 2018 een elektrische SUV op de markt

Audi heeft de smaak te pakken als het gaat om elektrische auto’s. Kondigde de autofabrikant tijdens de autoshow in Genève al een elektrische variant van de R8 aan, nu bevestigt het bedrijf dat er ook een elektrische SUV op de markt zal komen.

De elektrische uitvoering van de R8 e-tron is voor Audi geen eenmalige actie, maar moet de voorbode worden voor een compleet aanbod van elektrische auto’s. Volgens het Hoofd Engineering van Audi, Dr. Ulrich Hackenberg, zal de lancering van de R8 e-tron nauwlettend in de gaten worden gehouden, zodat het bedrijf direct aan de slag kan met een elektrische SUV.

Tijdens de jaarlijkse persconferentie van Audi zei Hackenberg het volgende:

In early 2018, we will launch a battery-powered sports activity vehicle in the large premium segment with a range of more than 500 kilometres.

Volgens Hackenberg zal de auto beschikken over een volledig nieuw design, die speciaal ontwikkeld wordt voor Audi’s e-tron autolijn. Aangezien de auto pas in 2018 op de markt komt, heeft Audi voldoende tijd om te leren van de lancering van de R8 e-tron.

Audi wil met de SUV inspelen op het gebrek aan elektrische gezinsauto’s. Zo zijn onder andere Audi’s R8 e-tron en Tesla’s Model S niet geschikt voor grote gezinnen. Over de technische specificaties is vooralsnog niets bekend, maar het is duidelijk dat Audi de accuduur van de auto wil vergroten.