Audi fiets weegt minder dan een paar iPhones

audi super bike lichtgewicht

Audi lanceerde op de 85e Geneva Motor Show een nieuwe superbike: de Audi Sport Racing Bike. Veelvoorkomend probleem onder de racefietsers is de zwaarte van de fiets die de snelheid vertraagt. De Audi racefiets brengt daar verandering in, maar hier hangt wel een aardig prijskaartje aan.

De Audi bike kost net zoveel als sommige laaggeprijsde auto’s: $19,000, omgerekend een mooie €17,500. Audi werkte samen met het Duitse bedrijf CarbonSports – producent van lichtgewicht fietsen – en maakte deze fiets van een carbon-fibre genaamd T1000. Dit resulteert in een lichtgewicht fiets van maar 790 gram, niet meer dan het gewicht van vijf iPhone 6-Plus smartphones. De hoge prijs ligt vooral aan het T1000 carbon dat niet alleen licht van gewicht is maar ook heel sterk.

Totaalpakket van de fiets, met frame en de complete Shimano Dura-Ace Di2 en 3T finishing kit, mondt uit op een kleine 5.8 kg. Met als finishing touch een effectief design van het Audi Concept Design Studio in München en een limited edition insigne op elke fiets, is deze fiets elke cent waard.

De Audi Sport Racing Bike is in beperkte oplage beschikbaar, met maar 50 exemplaren die wereldwijd op “request only” basis verkrijgbaar zijn.