Audi wil met Lunar Quattro naar de maan

Autofabrikant Audi heeft bekend gemaakt dat ze zich gaan inzetten om een zelfrijdend autootje op de maan te laten rijden. Het autobedrijf heeft zich aangesloten bij een team van Duitse wetenschappers die deelnemen aan een wedstrijd van Google: Lunar Xprize.

Het is de bedoeling dat er een zelfrijdend autootje wordt ontwikkeld, die zelfstanding een ruimtemissie kan uitvoeren. Hardware-ontwikkelaar Nvidia heeft zich aangesloten bij hetzelfde team. Het autootje, genaamd Audi Lunar Quattro, zal zijn bezoek aan de maan vastleggen door middel van twee stereoscopische camera’s. Daarnaast wordt de Lunar Quattro uitgerust met een camera die nieuwe materialen moet opsporen. Het slimme wagentje bestaat voornamelijk uit aluminium en wordt dankzij een zonnepaneel voorzien van stroom.

Het Duitse team heeft concurrentie van 14 andere finalisten die deelnemen aan de Google Lunar Xprize. Het team dat de onbemande missie het beste uitvoert wint 30 miljoen dollar aan prijzengeld. De missie zal in 2017 van start gaan.