Horror-game zorgt met augmented reality voor nachtmerries in je eigen woonkamer

Als je bang bent aangelegd, dan raden we je aan te stoppen met lezen. Night Terrors is namelijk een Augmented Reality-game die je eigen huis verandert in een grote nachtmerrie.

De game werkt op je smartphone en maakt gebruik van de ingebouwde camera en sensoren om een virtuele kaart van je huis te maken. Deze gegevens worden lokaal opgeslagen, zodat Night Terrors voor een op maat gemaakte gruwelervaring kan zorgen. Vervolgens doe je het licht uit en mag je alleen nog maar gebruik maken van de ingebouwde flitser.

De speler mag zich vervolgens een weg proberen te banen door zijn eigen woon- of slaapkamer. Dat is nog knap lastig, want de geesten en monsters vliegen je om de oren. Ga er maar vanuit dat je genoeg angstaanjagende momenten mee gaat maken, want Night Terrors voorspelt jouw gedrag en weet dus hoe je een bepaalde kant op gestuurd kan worden.

Ontwikkelaar Bryan Mitchell heeft inmiddels 14 maanden aan het project gewerkt. Hij hoopt nu voldoende geld op te halen via Indiegogo, zodat hij de game daadwerkelijk uit kan gaan brengen. Voor 5 dollar krijg je de game voor iOS, een variant voor Android of Windows Phone moet namelijk nog ontwikkeld worden. De iOS-versie moet begin 2016 af zijn.