Augmented reality maakt van voorruit een navigatiescherm

Rijden in het donker of tijdens slechte weersomstandigheden is lastig. Hudway kan helpen in situaties waar het lastig is om te navigeren. Hudway is namelijk een app die op de vooruit van de auto de weg projecteert. Hierdoor kun je op je voorruit zien of en wanneer er een bocht aankomt als dit door het weer niet meer goed zichtbaar is.

Het is heel gemakkelijk om de app te gebruiken. Je voert een bestemming in en de app bepaalt de snelste route. Deze route wordt gebruikt om aan te kunnen geven wat voor bocht er over welke afstand gaat volgen.

Naast de weg, projecteert Hudway ook andere details. Zo kun je bijvoorbeeld de snelheid, afgelegde afstand en route aanwijzingen lezen. Dit projecteren op de vooruit wordt ook wel head-up technology genoemd. Dit is technologie die informatie weergeeft, zonder dat de gebruikers te moeten afwijken van de normale lijn van zicht.

In deze app zitten verschillende slimme dingen verwerkt. Zo is er bijvoorbeeld geen constante internetverbinding nodig. Alleen om de route te downloaden is een werkende verbinding noodzakelijk. Ook is er geen speciale apparatuur nodig om de gegevens te kunnen projecteren: je legt gewoon je smartphone op het dashboard. Door de reflectie van het raam kun je de gegevens van de telefoon op de voorruit zien.

De iOS app is gratis te downloaden in de Appstore. Een Android versie van de Hudway volgt in Februari.