Auravisor: Virtual reality zonder snoeren

Ondanks dat de meeste virtual reality-brillen nog moeten verschijnen zijn ze grotendeels onder te verdelen in twee categorieën. Je hebt de high-end modellen die aangesloten worden op een PC of console, en de brillen die in combinatie met je smartphone gebruikt worden. Auravisor wil dat gat dichten met een VR-bril die zelfstandig te gebruiken is.

Bij de Auravisor zit alle hardware in de bril gebouwd en kun je gemakkelijk 360-graden om je heen kijken, zonder dat je over kabels struikelt. En je kunt je smartphone in je zak laten zitten.

De VR-bril is nu te bestellen via crowdfundingplatform Kickstarter, waar het bedrijf 100.000 pond op probeert te halen. De bril kost ongeveer 200 dollar. Daarnaast kun je ook een pakket uitkiezen met een gamecontroller voor een iets hogere prijs.

Auravisor VR-bril zonder draad

Ondanks dat de Auravisor zelfstandig games af kan spelen, kun je de VR-bril ook aansluiten op een PC of gameconsole doormiddel van een HDMI-kabel. De bril maakt zelfstandig verbinding met wifi, draait op Android en ondersteunt zoals de meeste VR-brillen 3D-video.

De store waar je games en VR-films kunt downloaden staat in verbinding met de Google Play Store, al is het niet bekend of alle VR-content vanzelf werkt op de Auravisor. Daar lijkt ook de grootste uitdaging te liggen voor de nieuwe VR-bril, want het apparaat ondersteunt slechts negen apps op dit moment.

Eerder maakte we al een overzicht van welke VR-brillen de moeite waard zijn om in de gaten te houden.