Australische man opgepakt vanwege het 3D printen van wapens

De Australische politie heeft een grote hoeveelheid aan 3D geprinte wapens en pistoolonderdelen aangetroffen in de woning van een 28-jarige man in de staat Queensland. Volgens de autoriteiten is het de eerste keer dat het om een ‘dergelijke’ hoeveelheid wapens gaat.

Volgens inspecteur Scott Knowles van Queensland’s Major and Organised Crime Squad stuitte de politie tijdens een huiszoeking op diverse verboden middelen als drugs, munitie en 3D geprinte wapens.

Onder de 3D geprinte wapens bevinden zich diverse boksbeugels en voldoende wapenonderdelen om vier pistolen van te maken. De politie heeft laten weten dat het de eerste keer is dat zij in Queensland een grote hoeveelheid wapens aantreffen.

3d print boksbeugel

De inspecteur heeft onthuld dat de wapenonderdelen geprint zijn op een 3D printer van een commercieel bedrijf.

Ondanks het feit dat vuurwapens niet illegaal zijn in Australië valt het bezitten van 3D geprinte wapens volgens Knowles toch onder de wet, waardoor de 28-jarige man gearresteerd kon worden.

Het is overigens niet de eerste keer dat er 3D geprinte wapens gevonden worden. Het is inmiddels al weer twee jaar geleden dat het 3D geprinte wapen zijn intrede deed.

Defense Distributed onthulde in 2013 een concept van een 3D geprint pistool, genaamd de ‘Liberator’. Het wapen bevat kleine deeltjes staal in de body waardoor het geïdentificeerd kan worden door metaaldetectors. Het voordeel hiervan is dat de polite is staat is om deze wapens op te sporen.

o-3D-GUN-facebook

Het bedrijf heeft wel op last van de overheid de blauwdrukken van de Liberator moeten verwijderen van haar website. Overigens heeft dit weinig zin gehad, aangezien The Pirate Bay een dag later de blauwdrukken weer online zette.