Australische nieuwszender stuurt verslaggevers op pad met selfie-sticks

De meeste mensen krijgen spontaan moordneigingen als ze iemand met een selfie-stick tegenkomen, maar het Australische Sky News omarmt de sticks juist. Het is namelijk de bedoeling dat de verslaggevers van de zender op pad gaan om zelf items te maken.

Zij gaan namelijk aan de slag met de LiveU SmartGRIP, een tool om zonder cameraman interviews op te nemen. De journalist klemt zijn smartphone in de SmartGRIP, plugt een microfoon in en kan zo razendsnel video’s schieten. De zender zal de SmartGRIP vooral gebruiken bij breaking news, zodat de verslaggever op locatie meteen live in de uitzending kan komen. “Het systeem is compact, betrouwbaar en heeft verbinding binnen een paar seconden”, aldus zendermanager Greg Byrnes tegenover Mashable.

Het is overigens niet het eerste journalistieke experiment met selfie-sticks. De Engelse tak van Sky News gebruikte ze namelijk al eerder om politici te interviewen. Zo kon verslaggever Joe Tidy simpelweg mee lopen met politicus Ed Miliband, zonder dat een cameraman de twee in de weg liep.