‘Auto van Apple in eerste instantie als deelauto op de markt’

Het gerucht dat Apple een auto aan het ontwikkelen is, doet inmiddels al enige tijd de ronde. De Frankfurter Allgemeine Zeitung meldt dat de auto van Apple as we speak in hartje Berlijn ontwikkeld wordt, door een twintigtal knappe koppen uit de industrie. Daarnaast meldt de krant dat de auto in eerste instantie via een deelautodienst op de markt verschijnt, vergelijkbaar met diensten als Car2Go en Greenwheels.

De reden hiervoor zou zijn dat het distributienetwerk van Apple in Duitsland niet groot genoeg is om de auto grootschalig aan de man te brengen, aldus de Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van uitspraken van ingewijden. Gebruikers kunnen de auto, wanneer deze het daglicht ziet, daarom in eerste instantie huren voor korte periodes en per minuut afrekenen.

Als we de ingewijden mogen geloven, is Apple’s auto in eerste instantie niet in staat om volledig of deels autonoom te rijden. In een later stadium is dit wel de bedoeling. Autofabrikant Magna zou de productie voor zijn rekening nemen. Aangezien Magna geen Mini’s meer produceert, heeft het nu genoeg capaciteit om honderdduizenden auto’s per jaar te maken.

2019?

Sinds de herfst van 2015 gaat het gerucht de ronde dat Apple een eigen auto op de markt wil brengen. Het zou gaan om een relatief kleine auto die in 2019 of 2020 op de markt verschijnt. Apple zou hier ongeveer twintig knappe koppen uit de industrie voor hebben aangetrokken, zoals Jamie Carlson, een ervaren ingenieur die eerder bij Tesla in dienst was.

Begin dit jaar gingen er geruchten dat Apple niet tevreden was met de voortgang van het project, dat intern Project Titan zou worden genoemd. Of de interne problemen inmiddels zijn opgelost, is onduidelijk.