Autonome BratWurst Bot neemt je bestelling op en kookt worstjes

Het is mooi weer, dus je gedachten gaan waarschijnlijk al snel naar een paar lekkere worstjes van de barbecue. Houd je echter niet van barbecueën, dan is de BratWurst Bot misschien wel dé uitvinding voor jou. Deze autonome robot kan namelijk je bestelling opnemen, worstjes koken en ze aan je serveren. En dat alles zonder hulp nodig te hebben van een mens.

De BratWurst Bot is tijdens het Stallwächter-feest, een evenement van de overheid voor Duitse overheidsvertegenwoordigers – voor het eerst aan het werk gezet. Hier serveerde de robot tweehonderd worstjes, terwijl het zelf je bestelling opnam via een web-interface en een RGB-camera. Via management software wist het apparaat hoe het worstje perfect gekookt moest worden.

Meest indrukwekkend van deze robot is echter niet het autonome gedeelte. Het apparaat is namelijk helemaal gemaakt van onderdelen die je in de winkel kunt kopen. Ontwikkelaar FZI maakte de BratWurst Bot om te laten zien hoe flexibel robots zijn geworden, door een apparaat dat zelf kan interacteren te demonstreren.

Overigens is dit niet de eerste autonome robot die op een feestje is neergezet. Vorig jaar werd er op hetzelfde feest een autonome bartender-bot getoond. Daarnaast werden er in 2015 in Bremen robots gemaakt die zelf je bestelling kunnen opnemen en een restaurant kunnen draaien.

BratWurst Bot