Wearable meet vruchtbaarheid voor vrouwen die zwanger willen worden

Ava

Heb je voor 2017 een kinderwens, dan kan de technologie je misschien een handje helpen. Een Zwitserse startup heeft namelijk een wearable gemaakt die de vruchtbaarheid van vrouwen kan bepalen: Ava.

Ava is een polsband die onder meer hartslag en temperatuur meet en aan de hand daarvan de menstruatiecyclus bijhoudt. Hij hoeft alleen ’s nachts te worden gedragen. Volgens oprichter Lea von Bidder werkt dat beter dan wanneer je zelf je cyclus bijhoudt in een app. Ze zegt tegen Business Insider:

Je menstruatie invullen en op basis daarvan gokken wanneer de volgende eisprong plaatsvinden is uiteindelijk gewoon een kwestie van gokken. Het weet alleen het eindpunt en niet wat je lichaam doet voor de menstruatie. Zeker als je een onregelmatige cyclus hebt, of een cyclus die licht onregelmatig is, zoals bij de meeste vrouwen.

Ava claimt het dus beter te doen en geeft via de bijbehorende app aan wanneer een vrouw vruchtbaar zou moeten zijn.

Mocht je -mede dankzij Ava- zwanger zijn geworden, dan kun je de wearable blijven gebruiken. De polsband kan namelijk tijdens ze zwangerschap worden gebruikt om je slaap en gezondheid te monitoren. Ava is voor 199 euro te koop via de website van de fabrikant en wordt ook in Nederland geleverd.