Baas van zelfrijdende software bij Tesla vertrekt al na zes maanden

Chris Lattner, het hoofd van de zelfrijsoftware van Tesla, is opgestapt. Dat liet Lattner gisteren zelf weten via Twitter. De man werd minder dan zes maanden geleden aangesteld.

Lattner geeft in zijn tweet aan dat hij niet goed bij het bedrijf paste. Verdere details gaf hij verder niet. Lattner was de eerste topman aan het hoofd van Autopilot, waar eerder geen vast persoon voor was. De voormalig topman was voor Tesla al een bekende naam. Hij werkte eerder elf jaar bij Apple. Daar was hij verantwoordelijk voor de programmeertaal Swift.

Vervanging

Lattner wordt bij Tesla vervangen door Jim Keller. Hij werkte al in het team dat de Autopilot-software maakt. Daarnaast is Andrej Karpathy, een wetenschapper die aan kunstmatige intelligentie werkt, aangenomen om het eigen team op dat gebied te versterken.

Het doel van het team is om de Autopilot volledig autonoom te maken. Op dit moment kunnen er al een aantal handelingen zelfstandig uitgevoerd worden, zoals in de juiste rijbaan blijven. De auto’s van Tesla moeten in de toekomst echter helemaal autonoom worden.