Back-ups WhatsApp van jaar oud worden uit Google Drive verwijderd

WhatsApp kan automatisch een back-up van je gesprekken maken in Google Drive. Maar vanaf 12 november worden back-ups van meer dan een jaar oud automatisch verwijderd. Of de maatregel ook geldt voor back-ups die na deze datum een jaar oud worden geldt, is onduidelijk. Dat meldt NU.nl.

De chat-dienst raadt je in een blogbericht aan om voor 12 november handmatig een back-up te maken van je chatgeschiedenis. Heb je een back-up in Google Drive staan die minder dan een jaar oud is, dan blijft deze volledig bestaan. Dat geldt ook voor berichten, afbeeldingen en video’s die langer dan een jaar geleden verstuurd zijn, mits de back-up niet te oud is.

De wijziging geldt overigens alleen voor Android-gebruikers. Heb je een iPhone, dan wordt je back-up in de iCloud opgeslagen. Wil je als Android-gebruiker een handmatige back-up maken? Ga dan naar het tabblad Chats, klik op instellingen en je vindt de optie.

Capaciteit blijft hetzelfde

Vanaf 12 november telt de bestandsgrootte van de back-up in Google Drive overigens ook niet meer mee in de beschikbare capaciteit van de dienst.

Overigens is het maken van back-ups wel iets om extra bij na te denken. Alle opgeslagen berichten en media verliezen namelijk de versleuteling als ze in Google Drive worden opgeslagen.