Baidu: ‘Binnen drie jaar zelfrijdende bussen op de weg’

De Chinese zoekgigant Baidu zegt binnen drie jaar zelfrijdende bussen op de weg te hebben. Daarnaast moeten de zelfrijdende bussen binnen vijf jaar op grote schaal geproduceerd gaan worden.

Het nieuws komt niet helemaal als verrassing: enkele dagen geleden meldde het bedrijf hun testen afgerond te hebben met betrekking tot zelfrijdende auto’s. Het bedrijf liet toen weten dat ze “succesvol rigoureuze en compleet autonome testen hebben voltooid in diverse omstandigheden. We zijn de eerste in China die een volledig autonome auto hebben gedemonstreerd onder wisselende wegomstandigheden.”

De uitspraken volgen na een reorganisatie binnen het bedrijf, waardoor nu alle automotive-projecten onder één eenheid vallen. Deze eenheid gaat zich aan de ene kan richten op de ontwikkeling van autonome bussen en aan de andere kant de zelfrijdende auto in samenwerking met BMW verder uitwerken. Het doel van Baidu is namelijk om de zelfrijdende auto ook binnen vijf jaar op grote schaal te produceren.

Baidu wil echter nog niet te veel kwijt tegenover Venture Beat over het nieuwe project, zo zijn bijvoorbeeld de partners nog niet bekend en weten we ook niet wat de ontwikkeling van de zelfrijdende bus gaat kosten.