Baidu investeert 1.5 miljard in zelfrijdende auto start-ups

Het Google van China, Baidu, gaat mee in de zelfrijdende auto trend. Het bedrijf laat weten de komende drie jaar 1.5 miljard dollar te investeren in 100 tech start-ups die zich richten op innovaties op gebied van zelfrijdende auto’s.

De techgigant staat in China bekend om haar zoekmachine dienst en innovaties op gebied van kunstmatige intelligentie. Sinds een aantal jaar richt het bedrijf zich vooral op zelfrijdende auto’s en gooit daar met de nieuwste investering een schepje bovenop.

Apollo platform

Baidu investeert met de nieuwe samenwerkingen in Apollo, een open-source platform dat zich richt op autonoom rijden. Inmiddels heeft het bedrijf al 70 partners bij elkaar weten te verzamelen voor het platform, waaronder Hyundai, Bosch, Microsoft Cloud en TomTom.

Met de nieuwe investering worden nieuwe functionaliteiten mogelijk gemaakt op Apollo. Zo wil Baidu samen met de partner bedrijven oplossingen bedenken voor risico herkenning, plannen, simulaties, HD kaarten en deep learning.

Dit is de tweede keer in korte tijd dat Baidu met miljoenen smijt voor nieuwe samenwerkingen. Vorige maand stelde het bedrijf een fonds beschikbaar van 1.5 miljard voor haar samenwerking met een Chinees levensverzekeringsbedrijf.