Bang & Olufsen maakt prachtige speakers waar de muziek aan alle kanten uitkomt

Bang & Olufsen BeoSound 1 en 2

Bang & Olufsen heeft vanmiddag op de IFA in Berlijn twee prachtige speakers gepresenteerd: de BeoSound 1 en de BeoSound 2. Het design van beiden valt direct op: het zijn een soort metalen pionnen. Ze zien er fantastisch uit, maar wat misschien nog wel bijzonderder is, is dat het geluid er letterlijk aan alle kanten uitkomt. Je kunt ze dus bijvoorbeeld op een tafel midden in de kamer zetten en overal van je favoriete muziek genieten. Ideaal!

De speakers ondersteunen allebei verschillende streamingtechnologieën. Zo kun je via AirPlay en Google Cast muziek vanaf je smartphone naar de speakers sturen en dus gebruik maken van je favoriete apps en diensten. Spotify Connect zit ook ingebouwd en daarnaast ondersteunen ze Bluetooth. Heb je meerdere speakers in verschillende ruimtes? Dan kun je die onderling koppelen, voor een multiroom-systeem.

Voor de bediening van de BeoSound-speakers heeft Bang & Olufsen iets slims gedaan: via een sensor ziet hij waar jij je bevindt en geeft hij de bediening dus zo weer dat het klopt met hoe je voor de speaker staat. The devil’s in the details!

Prijskaartje

Het grote verschil tussen de BeoSound 1 en BeoSound 2 is niet alleen het formaat. De eerste is portable en werkt via een oplaadbare batterij, waarmee je maximaal 4 uur muziek af kunt spelen. De grote speaker moet direct zijn aangesloten op het stopcontact en zet je dus minder makkelijk ergens anders in je huis neer.

Mocht je na het lezen van dit artikel en het zien van de foto’s net zoals ik verliefd zijn geworden op deze twee speakers, dan is er nog wel slecht nieuws: de prijs. Het is Bang & Olufsen, dus met een paar honderd euro red je het niet. De Bang & Olufsen BeoSound 1 kost je 1295 euro en de BeoSound 2 gaat voor 1695 euro over de toonbank. Hoe graag ik ze ook onmiddellijk zou bestellen, ik houd het toch nog maar even bij mijn huidige audiosetup thuis.

Bang & Olufsen BeoSound 1

Bang & Olufsen BeoSound 2