Bang & Olufsen en LG introduceren Beovision Eclipse: OLED-televisie met grote soundbar

Beovision Eclipse

Bang & Olufsen heeft samen met LG een nieuwe televisie geïntroduceerd: de Beovision Eclipse. De televisie heeft een OLED-scherm en toont een 4K-resolutie. Ook is er ondersteuning voor HDR-beelden. De televisie is gepresenteerd op de techbeurs IFA in Berlijn.

Meest interessant van de Beovision Eclipse is een geïntegreerde soundbar. Daarin zitten speakers met drie kanalen en 450 watt aan vermogen. De soundbar heeft ook een functie als de televisie uitstaat, want dan kun je hem gebruiken als draadloze speaker voor muziek.

De televisie draait op WebOS, net als de televisies van LG zelf. De televisie bedien je met de BeoRemote One. Handig van die afstandsbediening is dat je via de MyButton-knoppen toegang naar een bron kunt opslaan. Zo maak je een shortcut naar bepaalde content of apparaten.

Beovision Eclipse

Voet

Het apparaat wordt geleverd op een gemotoriseerde voet die kan ronddraaien. Handig, want met een druk op de knop kun je de televisie dichterbij of verder weg zetten. Hang je hem aan de muur, dan kun je hem met een gemotoriseerde beugel kantelen.

De Beovision Eclipse wordt volgende maand beschikbaar in twee formaten, namelijk 55 en 65 inch. Je betaalt er wel flink voor. De 55 inch-variant kost 9.120 euro, die 65 inch-versie 12.820 euro. In de toekomst kunnen we nog meer televisies van Bang & Olufsen verwachten: de samenwerking met LG wordt voortgezet.