Basis IQ is slimme software update die je B1 smartwatch nog slimmer maakt


Het bleek een instant succes: de strak ontworpen Basis B1 smartwatch. En hoewel de eerste smartwatch van het Amerikaanse bedrijf de overstap naar Europa moet maken, kondigde het zojuist een uiterst innovatie update aan. Van de software!

De Basis IQ update maakt – zoals zijn naam doet vermoeden – je B1 weer een tikkeltje slimmer dan voorheen. Zo herkent het horloge na de update direct welke activiteit je aan het uitvoeren bent (lopen, hardlopen of fietsen) of dat je lekker ligt te dutten.

Vooral dat passieve meten is een punt waar Basis sterk op inzet met IQ. Naast het real-time teruggeven van gemeten data, moet de IQ namelijk ook automatisch herkennen wanneer je gaat slapen en weer op staat, zonder gedoe met knoppen indrukken. Een optie waarvan ik me al langer afvraag waarom andere trackers in het veld daar niet eerder mee zijn gekomen.

Helaas is de Basis B1 nog steeds niet leverbaar buiten de Verenigde Staten. Althans, niet zonder omwegen. Mocht je interesse hebben, kun je de Basis B1 kopen in de webshop van het bedrijf. De Basis IQ update is per direct te downloaden op de site.