Heel cool: In Japan hebben ze een basketbalveld met ingebouwde LED-verlichting

Japan en technologische innovatie gaan al hand in hand sinds Japan bestaat. Hun laatste nieuwe ontwikkeling is misschien wel hun coolste sinds het ontstaan van de Samurai. Nu bestaat er namelijk een basketbalveld met ingebouwde LED-verlichting voor extra spektakel, of om scores bij te houden!

Basketbal wordt traditiegetrouw op een houten vloer gespeeld. “Hier kunnen we iets coolers van maken” moeten ze gedacht hebben in het Yoyogi National Gymnasium in Japan toen ze de houten vloer vervingen door een vloer met LED-verlichting. Het is niet het allereerste basketbalveld met LED-verlichting, maar wel het eerste waar professionele wedstrijden op gespeeld worden.

Vervanging voor de cheerleaders?

Hoe leuk het soms ook is om naar te kijken, cheerleaders zijn behoorlijk passé. Ze zijn in het algemeen vaker een signaal om even naar toilet te gaan dan te genieten van een leuke show. Dit basketbalveld zou wel eens het einde van de time-out dansjes van cheerleaders kunnen betekenen. Met pyro, strobe lights en veel meer kan kijken naar een leeg veld alleen al erg vermakelijk zijn.