Deze nieuwe speelgoedversie van BB-8 uit Star Wars wil je hebben

BB-8

De film ‘Star Wars Episode XII: The Force Awakens’ was een gigantische hit, en dat was onder meer te danken aan de geweldige droid BB-8. Niet vreemd dat Spin Master dan ook een bijna levensgrootte versie maakte die het echt deed. Dit jaar keert BB-8 terug in ‘Star Wars Episode XIII: The Last Jedi’ en komt er ook nieuwe speelgoedvariant van BB-8 uit.

Hij heet Hero Droid BB-8 en lijkt vrij veel op die van vorig jaar, schrijft Engadget. De buitenkant is van plastic en lijkt op zijn broer op het witte doek, inclusief de sporen van de oorlog. De robot bestaat uit twee delen: een ronde bal als lichaam en een halve bal als hoofd.

Net als zijn voorganger (en de echte BB-8) komt de robot overal door zijn bal te laten draaien. Bovenop zitten alle sensoren en de intelligentie. Het hoofd draait als hij een emotie uit. Vorig jaar kon hij al nieuwsgierig zijn en vrolijk reageren als je vraagt naar bijvoorbeeld Ren. Maar nu kun je ook Harrison Ford, oftewel Han Solo, nadoen en “Move, ball” naar hem roepen. Als reactie daar op rijdt de Hero Droid weg.

Besturing

Ook de besturing van de robot is flink verbeterd. Spin Master gebruikte hier vorig jaar nog infraroodsignalen voor, nu wordt het een draadloze radioverbinding. Verder is de controller compleet gewijzigd; hij lijkt qua gebruik vrij veel op die van de Xbox en PlayStation. En om het helemaal af te maken kun je BB-8 je laten volgen als je de controller vasthoudt. Raakt hij je kwijt, dan raakt hij verward. Vindt hij je weer, dan zul je dat duidelijk aan hem merken door de geluidjes die hij maakt.

De bot laad je op in twee delen. Het lichaam kun je direct in een stopcontact stoppen, het hoofd heeft een micro-USB-stekker nodig. Het lichaam is binnen 45 minuten ver genoeg opgeladen om ongeveer twintig minuten rond te rijden. Gebruik je de autonome modus, dan trekt hij het minder lang.

Wanneer de Hero Droid BB-8 in de winkels ligt, is nog niet helemaal duidelijk, al moet het ergens dit jaar zijn. Wel weten we wat hij gaat kosten, namelijk 230 dollar. Ter vergelijking: de kleinere variant van Sphero, die je met je smartphone bestuurd, kost 170 euro.